preskoči na sadržaj

Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Knin

Login
LOGO ŠKOLE

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

VIZIJA I MISIJA

 

 

MI SMO ENABLE ŠKOLA

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Arhiva dokumenata
RASPORED ZVONA

1. 8:00-8:45

2. 8:50-9:35

 3. 9:40-10:25

VELIKI ODMOR

 4. 10:45-11:30

 5. 11:35-12:20

 6. 12:25-13:10

 7. 13:15-14:00

VELIKI ODMOR

8. 14:20-15:05

9. 15:10-15:55

 

 

VIRTUALNA KNJIŽNICA

TERMINI INFORMACIJA


Poštovani roditelji,

ovdje možete pogledati termine za individualna primanja (razredna i predmetna nastava).

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

savjetovanje@administrator-savjetnik.hr

YouTube kanal škole

Anketa
E-Dnevnikom sam:





Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 11. 2011.

Ukupno: 176541
Ovaj tjedan: 199
Danas: 18
MISAO TJEDNA

    

"Učenje je kao

veslanje uzvodno;

čim se prestane,

odmah se kreće nazad

Lao Ce

 

 

 

                                                                                                         

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UČENICI PRVIH RAZREDA POSJETILI PEKARNICU
Autor: MILKA IVANLIĆ, 14. 10. 2016.

Učenici prvih razreda (1.a,b,c) su 11. listopada zajedno sa svojim učiteljima (Ivan Bradarić, Tonka Galić Hrkać, Željana Kulušić) realizirali planiranu izvanučioničku nastavu - tijekom 2. i 3. školskog sata posjetili smo pekarnicu Ljubić.

Više o posjetu pročitajte pod OPŠIRNIJE i pogledajte u FOTOGALERIJI.


Dolaskom u pekarnicu dobrodošlicu su nam zaželjeli gosp. i gđa. Ljubić te njihovi djelatnici gđa Botić i pekar Zoran Kekić.

Učenici su imali prilikiu aktivno sudjelovati u procesu nastajanja krušnih proizvoda, pekar Zoran im je demonstrirao kako umijesiti tijesto od brašna, kvasca, soli i vode u posudi s mikserom te kako dobiveno tijesto podijeliti, uz pomoć stroja, na dijelove jednake mase. Potom smo dijelove tijesta oblikovali po želji i stavili ih u peć. Pekar je učenicima pojasnio kako podesiti odgovarajuću  temperaturu i vrijeme pečenja.

Dok su se naši proizvodi pekli učenici su imali priliku vidjeti stroj za punjenje krafni te sastojke kojima krafne punimo, komoru za tijesto - mjesto gdje oblikovane proizvode odlažemo  prije pečenja na odgovarajuću temperaturu i količinu vlage kako bi tijesto dobilo na volumenu. Zatim im je pokazao gdje se i kako skladišti pečeni gotovi kruh dok se ne ohladi te kako isti razvrstavaju prema mjestima prodaje.

Pored svega navedenog učenici su bili   počašćeni velikim i bogatim izborom gotovih peciva te su iste odmah i degustirali. Nekolicina malih pekara se izjasnila kako kad odrastu žele postati baš pekari. Osim svega navedenog učenici su mogli izmjeriti osobnu tjelesnu masu. Kraj ovog iskustva obogaćenog praktičnim djelovanjem samih učenika obilježili smo zajedničkom fotografijom s pekarom Zoranom. Naši domaćini su nas na odlasku ispratili, lijepo smo im zahvalili na svemu i vratili se u školu.

 

Tonka Galić - Hrkać, učiteljica 1.b razreda


 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Ita Vučković
27. 3. 2012. 10:46


preskoči na navigaciju