preskoči na sadržaj

Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Knin

Login
LOGO ŠKOLE

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

VIZIJA I MISIJA

 

 

MI SMO ENABLE ŠKOLA

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Arhiva dokumenata
RASPORED ZVONA

1. 8:00-8:45

2. 8:50-9:35

 3. 9:40-10:25

VELIKI ODMOR

 4. 10:45-11:30

 5. 11:35-12:20

 6. 12:25-13:10

 7. 13:15-14:00

VELIKI ODMOR

8. 14:20-15:05

9. 15:10-15:55

 

 

VIRTUALNA KNJIŽNICA

PRIMANJA RODITELJA


Poštovani roditelji,

ovdje možete pogledati termine za individualna primanja (razredna i predmetna nastava).

Priloženi dokumenti:
RASPORED INFORMACIJA.pdf

MISAO TJEDNA

    

"Učenje je kao

veslanje uzvodno;

čim se prestane,

odmah se kreće nazad

Lao Ce

 

 

 

Kutak za učitelje

TREĆI CIKLUS RADIONICA ZA NASTAVNIKE U SKLOPU PROJEKTA PROMIKRO

21.3.2017.

U ponedjeljak, 19.ožujka 2018. godine u Primoštenu je održan treći ciklus radionica za nastavnike u sklopu projekta ProMikro. Na radionici su sudjelovali i učitelji iz naše škole: Stipo Suknjov, Marija Lucić, Natalija Kapović i Milka Ivanlić.

Učitelji su imali priliku vidjeti kako koristiti micro:bit kao alata za interaktivni kviz u razredu, novorazvijene materijale i video upute za korištenje micro:bita u nastavi, kako izgleda praktičan rad na predmetnim primjerima i upute za doradu pojedinih predmetnih materijala.

                                                                    

 

POZITIVNOM RETORIKOM DO USPJEHA

2.5.2017.

Danas je za nastavno osoblje u našoj školi održala predavanje Pozitivnom retorikom do uspjeha Matilda Bulić iz Školske knjige. Tema predavanje je bila komunikacija i potreba za pozitivno usmjerenom retorikom u nastavi i radu s učenicima, ali i u komunikaciji s kolegama u poslovnom i privatnom životu.

Zahvaljujemo kolegici koja nas je zanimljivim primjerima iz prakse podsjetila na važnost načina na koji komuniciramo svakodnevno.

Martina Vujnović, knjižničarka

 

OBJAVLJEN KATALOG STRUČNOG USAVRŠAVANJA LIPANJ-RUJAN 2016. GODINE

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je u Katalogu stručnog usavršavanja programe/teme, datume održavanja i predavače na stručnim skupovima koji će se održati od lipnja do rujna 2016. godine.

Plan stručnog usavršavanja od lipnja do rujna 2016. godine objavljen je da bi odgojno-obrazovni radnici i ravnatelji škola mogli unaprijed planirati stručno usavršavanje. Stručni skupovi objavljeni su u Katalogu stručnih skupova, a mogu se pretraživati prema savjetniku, području ili temi.

Podsjećamo sve odgojno-obrazovne radnike da je za sve skupove obvezna prijava na  http://ettaedu.azoo.hr/ do termina naznačenog u obavijesti o stručnom skupu. 

Izvor: http://www.skole.hr/obrazovanje-i-tehnologija?news_id=13179

BESPALTNI ONLINE TEČAJEVI SRCA

 

Povodom Međunarodnog tjedna obrazovanja (7. - 11. ožujka 2016.) Srce nudi besplatne online tečajeve. Više možete saznati klikom na poveznicu: Online tečajevi Srca.

Izvor: http://www.srce.unizg.hr/vijest/od-sada-besplatni-online-tecajevi-srca-1180/

 

CARNet Meduza 

 

CARNet Meduza je usluga za distribuciju višemedijskih sadržaja namijenjenih obrazovnim i akademskim ustanovama te pojedinačnim korisnicima ustanova članica CARNeta.

Kvalitetno uvođenje primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u sve djelatnosti rada i života ljudi podrazumijeva korištenje IKT-a na svim razinama obrazovanja. Zbog realnih financijskih i vremenskih ograničenja odlazak nastavnika na edukaciju u druga mjesta često puta nije izvediv ili uzrokuje prekide u redovitoj nastavi. Implementacijom platforme za distribuciju višemedijskog sadržaja edukacija je omogućena na daljinu uz jednak pristup svim korisnicima na radnom mjestu ili iz vlastitog doma u bilo koje doba dana.

U razvoju platforme poseban je naglasak stavljen na potrebe korisnika koji se nalaze u područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima koji su teritorijalno slabo povezani s regionalnim centrima. Vodili smo brigu o potrebama nastavnika u školama i obrazovnim ustanovama na definiranim područjima. Uključeni su i učenici i njihovi roditelji, ali i šira zajednica s ciljem ujednačavanja mogućnosti participiranja svih građana Republike Hrvatske u djelatnosti vezanih u podizanje kvalitete uvjeta rada i života.

Sustavu je dodijeljeno ime Meduza koje dolazi od grčke rijeci medomai (μεδομαι) = "planirati", "dosjetiti se", "pronaći”. Na taj način smo željeli naglasiti korisnost buduće platforme. Vjerujemo da će CARNet Meduza biti na raspolaganju našim korisnicima kao izvor znanja, informacija i obrazovnog sadržaja.


Izvor: http://www.carnet.hr/multimedija/meduza

 

 

Libar

 

Libar je usluga koja CARNetovim korisnicima omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi: multimedijskih digitalnih dokumenata, prezentacija, te e-knjiga u EPUB i PDF formatu.

Usluga se sastoji od dvije komponente:

1. web aplikacije koja se nalazi na adresi http://libar.carnet.hr, a namijenjena je prvenstveno nastavnicima i profesorima s ciljem jednostavne online izrade digitalnog nastavnog sadržaja


2. mobilne aplikacije koja se preuzima na mobilne uređaje, a namijenjena je korištenju objavljenih digitalnih nastavnih materijala

Pristup web aplikaciji ne zahtjeva prethodnu instalaciju na računalo, a temelji se na AAI@EduHr elektroničkom identitetu.

Aplikacija je prilagođena nastavnicima u osnovnim i srednjim školama te korisnicima bez velikog tehničkog predznanja, a odlikuje se jednostavnošću i intuitivnošću korištenja. Osnovne funkcije web sučelja su: kreiranje digitalnog sadržaja, upravljanje sadržajem i grupama korisnika te objava sadržaja u mobilnoj aplikaciji. Digitalni sadržaj kreiran pomoću Libra može sadržavati: tekst, slike, multimediju i kratke testove za samoprovjeru.

 

Izvor: http://www.carnet.hr/libar

 

preskoči na navigaciju